Dark
Light

Kuifje-veiling brengt 1,8 miljoen euro op

Auteur:
1 minuut leestijd

Kuifje – Mannen op de maan
Een Kuifje-veiling in Parijs heeft zaterdag ruim 1,8 miljoen euro opgebracht. Veilinghuis Arcturial heeft dat bekendgemaakt.

Topstuk van de veiling was een waterverftekening van een scène uit het Kuifje-album Het Geheim van de Eenhoorn. Hiervoor werd bijna 170.000 euro neergelegd, ruim vier keer zoveel als verwacht. De verfilming van dit stripboek ging vorige maand in België in première. De 3D-film is geregisseerden door Steven Spielberg.

De Belgische striptekenaar Hergé,



pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

In Parijs werd zaterdag ook een uitgave van het Kuifje-album Mannen op de Maan geveild. Dit album bracht maar liefst 100.000 euro op.

Trailer van ‘Het Geheim van de Eenhoorn’

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×