Week van de koloniale geschiedenis

Kuifje-veiling brengt 1,8 miljoen euro op

Kuifje – Mannen op de maan
Een Kuifje-veiling in Parijs heeft zaterdag ruim 1,8 miljoen euro opgebracht. Veilinghuis Arcturial heeft dat bekendgemaakt.

Topstuk van de veiling was een waterverftekening van een scène uit het Kuifje-album Het Geheim van de Eenhoorn. Hiervoor werd bijna 170.000 euro neergelegd, ruim vier keer zoveel als verwacht. De verfilming van dit stripboek ging vorige maand in België in première. De 3D-film is geregisseerden door Steven Spielberg.

De Belgische striptekenaar Hergé,

- advertentie -pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

In Parijs werd zaterdag ook een uitgave van het Kuifje-album Mannen op de Maan geveild. Dit album bracht maar liefst 100.000 euro op.

Trailer van ‘Het Geheim van de Eenhoorn’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: