/

Laatste WOI-veteraan overleden

Florence Green
De laatste veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, Florence Green, is op 110-jarige leeftijd overleden. Hierdoor is er voor zover bekend niemand meer in leven die tussen 1914 en 1918 in dienst was van de oorlogvoerende mogendheden.

Florence Green werkte tijdens de Eerste Wereldoorlog bij de Women’s Royal Air Force. Ze werd pas in 2010 officieel gekwalificeerd als veteraan, omdat ze jarenlang niet over haaroorlogsverleden had gesproken.

Green werd ‘gevonden’ nadat een Britse correspondent haar naam tegenkwam in de Nationale Archieven. Ze bleek zich twee maanden voor het einde van de Eerste Wereldoorlog te hebben aangesloten bij de Woman Royal Air Force (WRAF). Ze werkte daar als serveerster voor RAF-officieren.

Green, die destijds in Londen woonde heeft zich zelf nooit gerealiseerd dat ze veteraan was. Tegenover een Britse krant zei ze enige tijd geleden: “Ik heb erg genoten van mijn tijd bij de WRAF, eigenlijk had ik de tijd van m’n leven. Het was een mooie ervaring en ik ben trots.”

Green overleed twee weken voor haar 111e verjaardag. Vorig jaar overleed de laatste veteraan die ook zelf heeft meegevochten, de Brit Claude Stanley Choules.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: