Dark
Light

Nieuw oorlogsmuseum in Bastogne

Auteur:
1 minuut leestijd

Geallieerden in Bastogne, 26 december 1944 – Foto: US Army
Het Belgische Bastogne (Bastenaken) heeft vanaf aankomende zaterdag een nieuwe museum, het 101st Airborne Museum Le Mess.

Het museum besteedt aandacht aam de Slag om de Ardennen in december 1944 en is gehuisvest in een voormalige officiersmess van het Belgische leger. Vanuit dit historische pand verzorgde het Rode Kruis tijdens en na de oorlog medische hulp aan geallieerde soldaten en inwoners van Bastogne. In het museum staat de 101ste Airborne Divisie centraal. Deze Amerikaanse luchtlandingsdivisie werd tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer ingezet bij de Slag om Bastogne (Bastenaken).

Het oorlogsmuseum in Bastogne wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Te zien zijn onder meer de privécollectie van museumeigenaar Hans van Kessel en privécollectie van enkele inwoners van Bastogne. Vanuit het museum worden ook zogenaamde Battlefield Tours georganiseerd.

De opening wordt zaterdag onder meer bijgewoond door de Amerikaanse ambassadeur in België, afgevaardigden van het Amerikaanse en Belgische leger en een aantal Amerikaanse veteranen.

×