Dark
Light

Oud CDA-Kamerlid Hans van den Akker (69) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

FME-CWM
Voormalig CDA-Kamerlid Hans van den Akker is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden. Ondernemersorganisatie FME-CWM heeft dat bekendgemaakt.

Van den Akker werd in 1942 geboren in Delft en studeerde in de jaren zestig bedrijfseconomie aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam. In de periode hierna bekleedde hij veel managementfuncties bij een groot aantal bedrijven. In 1992 werd hij voorzitter en algemeen directeur van FME-CWM, een ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Hij bekleedde die functie tot 1998.

Van 1998 tot 2002 was hij vervolgens als Tweede Kamerlid woordvoerder economische zaken van de CDA-fractie. Van den Akker was in die hoedanigheid nauw betrokken bij discussies over de privatisering van de energiesector. Hans van den Akker was sinds 1998 ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Boek: Een reflectie op de geschiedenis en de ideologie van het CDA

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×