Week van de koloniale geschiedenis

Oud CDA-Kamerlid Hans van den Akker (69) overleden

FME-CWM
Voormalig CDA-Kamerlid Hans van den Akker is dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden. Ondernemersorganisatie FME-CWM heeft dat bekendgemaakt.

Van den Akker werd in 1942 geboren in Delft en studeerde in de jaren zestig bedrijfseconomie aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam. In de periode hierna bekleedde hij veel managementfunctiesbij een groot aantal bedrijven.

- advertentie -

In 1992 werd hij voorzitter en algemeen directeur van FME-CWM, een ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Hij bekleedde die functie tot 1998.

Van 1998 tot 2002 was hij vervolgens als Tweede Kamerlid woordvoerder economische zaken van de CDA-fractie. Van den Akker was in die hoedanigheid nauw betrokken bij discussies over de privatisering van de energiesector.

Hans van den Akker was sinds 1998 ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: