Dark
Light

Persfotograaf Bill Eppridge (75) overleden

1 minuut leestijd

De beroemde Amerikaanse fotograaf Bill Eppridge is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd vooral beroemd met een foto die hij in 1968 kort na de aanslag op senator Robert Kennedy maakte.

Foto die Bill Eppridge kort na de aanslag op Kennedy maakte - Still YouTube
Foto die Bill Eppridge kort na de aanslag op Kennedy maakte – Still YouTube
Robert Kennedy, de broer van de vermoorde president John F. Kennedy, werd in 1968 vermoord door de Jordaniër Sirhan Bishara Sirhan. Kort hiervoor had hij zich kandidaat gesteld voor het presidentschap en tijdens verschillende voorverkiezingen waren al successen geboekt. De aanslag vond plaats op de avond dat hij de voorverkiezing in Californië won.

Sirhan Sirhan schoot Bobby Kennedy rond middernacht neer bij zijn hotel in Los Angeles, het Ambassador Hotel. De presidentskandidaat werd verschillende keren geraakt en overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.

Eppridge was in het hotel aanwezig en schoot kort na de aanslag een aantal foto’s waarop te zien is hoe de presidentskandidaat in een plas bloed ligt. Naast hem is een hotelmedewerker te zien die machteloos toekijkt. Verschillende foto’s die Eppridge deze avond maakte werden gepubliceerd in Life magazine. De foto’s werden wereldberoemd.

De Amerikaanse fotograaf werkte jarenlang voor Life magazine en Sports Illustrated. Hij versloeg onder meer verschillende revoluties in Latijns-Amerika, de aankomst van The Beatles in de VS en diverse Olympische Spelen.

Eppridge werkte onlangs nog aan een fotoboek over The Beatles in Amerika. Dit boek moet volgend jaar verschijnen.

×