Week van de koloniale geschiedenis

Pieter Post krijgt eigen 3D-film

Pieter Post / Postman Pat
Pieter Post, in Engeland bekend als Postman Pat, bezorgt al dertig jaar post maar is nog lang niet van plan met pensioen te gaan. De BBC meldt dat de postbode een eigen 3D-film krijgt.

Postman Pat was in 1981 voor het eerst op televisie te zien. De BBC zond dat jaar de eerste dertiendelige serie uit. In Nederland is de serie onder meer te zien geweest bij Kindernet en Nickelodeon. De stem van de postbode werd hier ingesproken door Marnix Kappers.

De ‘bekendste postbode ter wereld’ krijgt nu dus een eigen film.

- advertentie -Deze zal geproduceerd worden door hetzelfde team dat de tv-serie maakt. In de 3D-film gaat de postbode helemaal mee met zijn tijd. Hij doen dan namelijk mee aan een talentenshow op tv.

Verschillende bekende Britten hebben al getekend voor een stemmenrol. De stem van Pieter Post zal ingesproken worden door Stephen Mangan, onder meer bekend van de film Billy Elliott. Het is de bedoeling dat de film vanaf begin 2013 te zien is in de bioscoop.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: