Dark
Light

Postzegelserie eert Anton Pieck

Auteur:
1 minuut leestijd

De Anton Pieck postzegels
PostNL heeft maandag 21 mei in het Anton Pieck Museum in Hattem (Gelderland) het eerste postzegelvel van de serie ‘Ambachtsman en Kunstenaar’ van Anton Pieck (1895-1987) overhandigd aan zijn kleindochter Els Spoor-Van Lier. Het is een voorbeeld van de creativiteit waartoe onder meer musea zich min of meer gedwongen zien om inkomsten te verwerven, omdat de subsidiekraan op een klein straaltje is gezet, erkende een woordvoedster van het museum eerlijk. “We hopen dat deze postzegels meer bezoek zullen genereren.”Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Anton Pieck (1895-1987) overleed en 100 jaar geleden dat zijn eerste kalender verscheen. De romantische sfeer in zijn werken maakte hem geliefd bij een miljoenenpubliek en leverde hem kritiek op vanuit de kunstwereld.

Zijn werk is op ruime schaal verspreid, ook al omdat honderden illustraties in boeken verschenen en Pieck nog steeds veel aftrek vindt in de kerstkaartenindustrie. In het museum zijn, soms levensgroot, diverse staaltjes te zien van fotografisch nauwkeurige schildertechniek.

Het eerste postzegelvel toont een intussen verdwenen poort in Utrecht. Het vel is te koop in alle postkantoren van PostNL, Brunawinkels en Collect Club. De complete serie zal bestaan uit 25 delen en is alleen verkrijgbaar via een abonnement. De complete postzegelserie is gelimiteerd tot 7.500 exemplaren.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Ook interessant

Zelfde rubriek

×