Resten zestiende-eeuws Shakespeare-theater gevonden

Foto: MOLA
Bij Londen zijn resten gevonden van een zestiende-eeuws Shakespeare-theater. Het Museum of Londen Archeology (MOLA) heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om het zogenaamde Curtain Theater in Shoreditch, net buiten de stad Londen. Het theater opende de deuren in 1577. Tussen 1597 en 1599 werd het theater gebruikt door de Lord Chamberlain’s Men, een toneelgezelschap waar William Shakespeare stukken voor- advertentie -
Curtain Theater

schreef. Shakespeare trad namens dit gezelschap zelf als acteur ook op in het theater. Onder meer de stukken Henry V en Romeo en Juliet gingen in première in het Curtain Theater.

In 1599 verhuisde het theatergezelschap van Shakespeare naar een bekender theater: The Globe.

Achter een lokale pub in Shoreditch werden onlangs resten gevonden van het Curtain Theater. Het was bekend dat het theater zich vroeger in deze omgeving bevond. De exacte locatie was echter niet bekend. Volgens onderzoekers verkeren de overblijfselen in zeer goede staat. Er zijn delen van de binnenplaats en muren van een galerij van het theater gevonden.

Archeologen gaan het terrein de komende tijd verder onderzoeken. Het MOLA hoopt dat de vindplaats binnenkort toegankelijk kan worden gemaakt voor het publiek. Het is de bedoeling dat de resten op hun plaats blijven.

Over het theater is niet heel veel bekend. Archeologen hopen dan ook dat de opgravingen meer informatie over de geschiedenis van de locatie zal opleveren.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: