Dark
Light

Robbert Dijkgraaf over Einsteins relativiteitstheorie

Auteur:
1 minuut leestijd
Robbert Dijkgraaf over Einstein

Professor Robbert Dijkgraaf gaf eind 2013 een hoorcollege in het programma DWDD University. Hij vertelde uitgebreid over de relativiteitstheorie van Albert Einstein, misschien wel het beroemdste genie aller tijden.

Albert Einstein in 1947 (Publiek Domein - wiki)
Albert Einstein in 1947 (Publiek Domein – wiki)
Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van het actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door, richtte Dijkgraaf zich vijftig minuten lang tot elfhonderd belangstellenden in de zaal en de televisiekijker thuis. Naar zijn eerdere colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken eerder al ruim één miljoen mensen.

Vader van de moderne natuurkunde

Wetenschapper Albert Einstein werd in 1999 door Time Magazine uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne natuurkunde en als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. Einstein dankt zijn faam met name aan zijn twee relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Aan de hand van historische beelden, animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ nam Dijkgraaf de kijkers mee op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein. Bekijk zijn veelgeroemde college hieronder terug:

DWDD University – Albert Einstein

Robbert Dijkgraaf over ‘de oerknal’:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.704 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×