Dark
Light

Robbert Dijkgraaf’s DWDD-college over Einstein

1 minuut leestijd
Albert Einstein in 1947
Albert Einstein in 1947

Professor Robbert Dijkgraaf gaf eind 2013 voor opnieuw een hoorcollege in het programma DWDD University. Dit keer vertelde hij over Albert Einstein, misschien wel het beroemdste genie aller tijden.

Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van De Wereld Draait Door, richtte Dijkgraaf zich vijftig minuten tot 1100 belangstellenden in de zaal en de televisiekijker thuis. Naar zijn eerdere colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken ruim één miljoen mensen.

Vader van de moderne natuurkunde

Wetenschapper Albert Einstein werd in 1999 door Time Magazine uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne natuurkunde en als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. Einstein dankt zijn faam met name aan zijn twee relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Aan de hand van historische beelden, animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ nam Dijkgraaf de kijkers mee op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein.

DWDD University – Albert Einstein

Achtergrondartikel over Albert Einstein (1879-1955)

Robbert Dijkgraaf over ‘de oerknal’:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie