Robbert Dijkgraaf geeft DWDD-college over Einstein

Albert Eintein
Albert Eintein
Professor Robbert Dijkgraaf geeft eind deze maand opnieuw een hoorcollege in het programma DWDD University. Dit keer zal hij vertellen over Albert Einstein, misschien wel het beroemdste genie aller tijden.


Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van De Wereld Draait Door, richt Dijkgraaf zich vijftig minuten tot 1100 belangstellenden in de zaal en de televisiekijker thuis. Naar zijn eerdere colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken ruim één miljoen mensen.

Vader van de moderne natuurkunde

Wetenschapper Albert Einstein werd in 1999 door Time Magazine uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne natuurkunde en als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. Einstein dankt zijn faam met name aan zijn twee relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Aan de hand van historische beelden, animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ zal Dijkgraaf de kijkers eind deze maand “meenemen op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein”. Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton.

- advertentie -

DWDD University – Albert Einstein: 29 november, 20:30 uur (Nederland 3)

Achtergrondartikel over Albert Einstein (1879-1955)

Robbert Dijkgraaf over ‘de oerknal’:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: