Schoenen hoofdpiet naar Afrika Museum

Het Afrika Museum in Berg en Dal heeft de schoenen gekocht die Erik van Muiswinkel als hoofdpiet droeg. Volgens het museum gaat het om “schoenen met een verhaal”.

Het schoeisel wordt opgenomen in de vaste opstelling, waarin onder meer aandacht wordt besteed aan de beeldvorming over Afrikanen in de populaire cultuur van de twintigste eeuw. Ze komen te staan naast oude sinterklaasboekjes en zwartepiet-spelletjes, en andere objecten die aantonen dat de opvattingen van mensen in de loop der tijd veranderen.

De schoenen werden onlangs voor 1700 euro geveild bij Catawiki nadat hoofdpiet Erik van Muiswinkel bekend had gemaakt niet langer te willen meewerken aan het Sinterklaasjournaal. Volgens de voormalige hoofdpiet voert de NTR hervormingen in de viering van het Sinterklaasfeest te traag door. De opbrengst van de veiling ging naar de AVL Foundation, een actieplatform van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam dat gespecialiseerd is in de behandeling van kanker.

Boek: Zwarte Piet – Discriminerend of fascinerend?

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: