/

Simon & Garfunkel en hun concert in Central Park

‘The Concert in Central Park’
The Concert in Central Park (detail cover)
The Concert in Central Park (detail cover)

Op 19 september 1981 gaven Paul Simon and Art Garfunkel een memorabel gratis concert in Central Park in New York. Het optreden, dat naar schatting bijgewoond werd door meer dan 500.000 muziekliefhebbers, werd gehouden om geld in te zamelen voor het park waar gespeeld werd. Door jarenlange kortingen op het onderhoud verkeerde Central Park begin jaren tachtig namelijk in niet al te beste staat.

Simon & Garfunkel - The concert in Central Park
Simon & Garfunkel – The concert in Central Park
Als duo was Simon & Garfunkel in de jaren zestig wereldberoemd geworden. De twee gingen in 1970, op het hoogtepunt van hun roem, echter uit elkaar. Beiden gingen solo verder. Voor het eerst in Central Park stonden de twee Amerikaanse folkmuzikanten weer samen op het podium. De registratie van het optreden werd opgenomen en een jaar later uitgebracht. Het was het eerste live-album dat de twee gezamenlijk uitbrachten.

Tijdens het optreden in Central Park werden eenentwintig nummers ten gehore gebracht. Hits uit de jaren zestig, zoals The Sound of Silence en Homeward Bound, maar ook nummers uit beider solo-carrière. Het album en de filmregistratie werden een doorslaand succes.

CD & DVD: Simon & Garfunkel – The Concert In Central Park

Opening van ‘The Concert in Central Park’: