Dark
Light

Slachtoffer Watersnoodramp 1953 geïdentificeerd

Auteur:
1 minuut leestijd
Watersnoodramp 1953
Watersnoodramp 1953

Een groot onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar de identiteit van onbekende slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953 heeft voor het eerst tot een identificatie geleid.

In 2013 groef de politie met medewerking van het NFI 29 onbekende slachtoffers binnen de gemeente Schouwen-Duiveland, een onbekend slachtoffer in de gemeente Goes en één onbekend slachtoffer in de gemeente Reimerswaal op om DNA-materiaal af te nemen.

Het NFI maakte hierna DNA-profielen van de vermisten en riep nabestaanden die nog iemand missen op DNA-materiaal af te geven. Dit heeft nu tot een match geleid.

Anoniem graf

Het geïdentificeerde slachtoffer is een vrouw uit Kruiningen die tijdens de ramp op 41-jarige leeftijd om het leven kwam. Zij lag als onbekende begraven in Yerseke, gemeente Reimerswaal. Haar zoon, een man van inmiddels 77 jaar uit Wezep, gaf zijn DNA-materiaal voor verwantschapsonderzoek aan de politie af. Hierdoor weet hij nu eindelijk dat zijn moeder is gevonden en kan hij het anonieme graf een naam geven.

De opgravingen maken deel uit van een landelijk project waarmee de politie met behulp van nieuwe technieken onbekende doden die vóór 2010 zijn begraven wil identificeren.

×