Dark
Light

Te koop: sterfhuis van Al Capone

Auteur:
1 minuut leestijd

Mugshot van Al Capone
Mugshot van Al Capone
De beruchte gangster Al Capone overleed in 1947 op een eilandje bij Palm Beach. Het huis waar hij stierf staat momenteel te koop. Wie het optrekje wil hebben moet daarvoor 8,45 miljoen dollar neerleggen.

Al Capone maakt naam en fortuin tijdens de drooglegging. In de jaren 1920 en ’30 houdt hij zich onder meer bezig met de illegale drank in handel en het uitbaten van casino’s. De autoriteiten proberen hem lange tijd achter de tralies te krijgen maar dat is nog niet eenvoudig doordat Capone zijn vuile klusjes laat opknappen door anderen. In 1929 wordt hij toch vervolgd. Veranderde wetgeving maakt het dan mogelijk de maffiabaas te vervolgen voor belastingfraude.

In 1931 wordt Al Capone uiteindelijk veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Lange tijd zit hij gevangen op Alcatraz. In de gevangenis raakt de voormalig gangster geïsoleerd. Hij begint te dementeren en wordt ziek, vermoedelijk door onbehandelde syfilis uit zijn jeugd.

In 1939 komt de maffiabaas vervroegd vrij. Veel werk verricht hij echter niet meer. De man die eens de onderwereld van Chicago regeerde is een gebroken man. Al Capone overlijdt in 1947.

Het luxueuze landgoed van 2790 vierkante meter waar hij overleed staat nu te koop. Het dateert uit 1922 en is momenteel eigendom van van een Amerikaanse onderneming die het een halfjaar geleden kocht voor 7,4 miljoen dollar. Het landgoed bevat een privéstrand met uitzicht op een baai.

Lees ook: Drooglegging van Amerika (1920-1933)

×