Dark
Light

Televisie- en theatervrouw Mary Michon (71) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Mary Michon – Foto: IKON/Martje van der Heijden
IKON-coryfee Mary Michon is dinsdag op 71-jarige leeftijd na een kort ziekbed in haar woonplaats Amsterdam overleden. De IKON heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Mary Michon werkte dertig jaar lang, vanaf eind zeventiger jaren tot 2000, als televisiemaker bij de IKON. In deze periode maakte ze onder meer programma’s als Een spannend bestaan, Kanjers, Link, Prima Donna en In het teken van het hout.

Voor Een spannend bestaan ontving ze een Nipkov-vermeldingen in 1997 kreeg ze de Spaanprijs voor In het teken van het hout, een vijfdelige serie over de verbeelding van Jezus.

Mary Michon werd op 13 juli 1939 geboren in een ‘prettig gereformeerd’ gezin. Ze volgde een opleiding aan de kleinkunstacademie en was in eerste instantie vooral actief in de theaters. Ze speelde onder meer in de musical Heerlijk duurt het langst en werkte nauw samen met Jos Brink en Frank Sanders in de voorstellingen Maskerade, Amerika, Amerika en Evenaar.

In 1999 verscheen haar boek Later als ik oud ben, over de strijd tegen lichamelijk verval. Op 29 april 2010 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

×