Televisieserie ‘De Slavernij’ opnieuw uitgezonden

De Slavernij
De NTR-serie De Slavernij is de komende weken opnieuw op televisie te zien. Het is dit jaar exact honderdvijftig de slavernij in Nederland werd afgeschaft.

Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Met vijf procent van de slavenhandel was Nederland een belangrijke speler op het wereldtoneel. In totaal werden er door Nederland naar schatting 550.000 slaven verscheept. Met de afschaffing van slavernij was Nederland tamelijk laat. De Britten hadden slavernij al dertig jaar eerder afgeschaft, de Fransen zelfs al tijdens de revolutie van 1794.

Herhaling

In de vijfdelige televisieserie van de NTR wordt het verhaal van de Nederlandse slavenhandel verteld aan de hand van dagboeken, persoonlijke documenten en gesprekken met nazaten aandacht. De serie wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer. Vanaf vrijdag 31 mei wordt de televisieserie herhaald. De afleveringen worden uitgezonden op Nederland 2 en zijn te zien op:

- advertentie -
  • Vrijdag 31 mei, 20.25 uur – Afl. 1 – Een wereld vol slaven
  • Vrijdag 7 juni, 20.25 uur – Afl. 2 – Hollandse geweren, Afrikaanse tranen
  • Vrijdag 14 juni, 20.25 uur – Afl. 3 – Een slaaf komt niet in de hemel
  • Vrijdag 21 juni, 20.25 uur – Afl. 4 – Industrie in de tropen
  • Vrijdag 28 juni, 20.25 uur – Afl. 5 – De ketens van de geest

De televisieserie is ook online terug te kijken.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: