Oude zeemijn vol springstof ligt jarenlang in tuin

Hoewel de ontsteking eruit was gehaald, bevond zich nog zo'n driehonderd kilo springstof in de mijn. Volgens de politie had de zeemijn uit zichzelf kunnen ontploffen. De gevolgen hadden dan groot kunnen zijn. Het effectgebied van de mijn was waarschijnlijk zo'n twee kilometer.

Deel A4 gesloten vanwege vondst vliegtuigbom

Bij Leiden is deze week een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Vanwege de ontmanteling van de bom is de snelweg tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp zaterdag enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Twee WOII-bommen geruimd bij Breskens

Bij het Zeeuwse Breskens zijn woensdag twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog geruimd. Vanwege de ruiming moesten enkele honderden toeristen hun vakantiewoning enige tijd verlaten.

WOII-vliegtuigbom bij Westervoort tot ontploffing gebracht

Zondagochtend is bij de IJssel bij Westervoort een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. De bom werd enkele maanden geleden door duikers gevonden tijdens een oefenins van de brandweer. In verband met de ontmanteling moesten zo’n vierduizend inwoners van Arnhem en Westervoort binnen blijven. De bewoners van twee huizen moesten