Week van de koloniale geschiedenis

Brandbom uit WOII maakt slachtoffers

Afgelopen zondag liepen vier mensen brandwonden op toen ze een brandbom uit de Tweede Wereldoorlog probeerden te blussen. De bom was kort daarvoor door een boer in Maagdenburg op zijn akker gevonden.

Nadat de boer de bom had gevonden, probeerde hij deze met zijn truck naar zijn erf te brengen. Onderweg begon de bom echter spontaan te branden, mogelijk door de felle zon. Bij het blussen liepen de boer en drie van zijn familieleden brandwonden op. De bom is inmiddels door de Duitse explosieven opruimingsdienst afgevoerd.

Boek: De Tweede Wereldoorlog – Antony Beevor

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: