Boer stuit tijdens ploegen op tientallen WOII-granaten

Foto van een willekeurige granaat
Foto van een willekeurige granaat
Op een akker in het Gelderse plaatsje Winssen zijn op Tweede Paasdag tientallen granaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een boer vond de projectielen toen hij zijn land omploegde.


De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD kwam ter plekke omdat enkele van de granaten in het landbouwvoertuig terecht waren gekomen. Later werden er nog enkele tientallen granaten op de akker gevonden. In totaal zouden er zeventig granaten gevonden zijn.

De explosieven zijn maandagmiddag onder politiebegeleiding verplaatst naar een onbekende locatie.

Dat er zoveel granaten op één akker gevonden worden is vrij bijzonder. De politie vermoedt dat het om een voorraad gaat die tijdens de oorlog werd begraven.

- advertentie -

Granaten uit WOII gevonden in akker

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: