Niet langer Mijnheer Helene

Waar Helene Kröller-Müller gefascineerd was door de moderne kunst, was het omringende natuurgebied tekenend voor de liefhebberij van haar man Anton Kröller.

Seurat. Meester van het pointillisme

Seurats revolutionaire werkwijze, die al snel de naam neo-impressionisme kreeg, baarde veel opzien onder zijn tijdgenoten. Tot zijn plotselinge dood in 1891 behoorde hij tot de top van de avant-garde.

Grote Seurat-tentoonstelling in Otterlo

Seurat. Meester van het Pointillisme Bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo is vanaf 23 mei een tentoonstelling te zien met werk van de Frans kunstschilder en tekenaar Georges Seurat (1859-1891). Samen met Paul Signac wordt hij beschouwd als grondlegger van het neo-impressionisme.

‘William Degouve de Nuncques, schilder van het mysterie’

In het Kröller-Müller Museum is vanaf eind volgende maand een tentoonstelling te zien met werk van de Belgische symbolist William Degouve de Nunques (1867-1935). De tentoonstelling wordt gehouden in vier kleinere zalen van de oudbouw van het museum en heeft als titel William Degouve de Nuncques, schilder van het mysterie.

Berlagetuin Jachthuis Sint Hubertus opgeknapt

De omgeving van Jachthuis Sint Hubertus in Park de Hoge Veluwe wordt momenteel onder handen genomen. Het is de bedoeling dat de tuin en directe parkomgeving van het jachthuis zoveel mogelijk worden teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Berlage. De beroemde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) ontwierp Jachthuis Sint

‘Kröller-Müller van grote invloed op waardering Van Gogh’

De Duitse kunstverzamelaarster Helene Kröller-Müller (1869-1939) is van groot belang geweest voor de waardering van kunstenaar Vincent van Gogh. Dat stelt onderzoekster Eva Rovers die aankomende maandag aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveert op haar onderzoek naar Helene Kröller-Müller.

Tentoonstelling over Helene Kröller-Müller

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is vernoemd naar Helene Kröller-Müller en zelf was zij de eerste directeur van het museum. Vanaf 19 november 2010 is in het Kröller-Müller Museu een tentoonstelling over het leven en werk van deze bekende kunstverzamelaarster te zien. Helene Kröller-Müller (1869-1939) legde met haar persoonlijke kunstcollectie

Jachthuis Sint Hubertus in Madurodam

Het beroemde Jachthuis Sint Hubertus is sinds deze week niet alleen in het Nationale Park De Hoge Veluwe te vinden maar ook in miniatuurstad Madurodam. De maquette van het door Berlage ontworpen jachthuis werd maandag onthuld door de 17-jarige Piebe Koster, burgemeester van Madurodam en baron van Voorst tot Voorst,

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Grondleggers van het park zijn Anton en Helene Kröller-Müller. Anton was succesvol zakenman en kocht in verschillende fasen het jachtterrein De Hoge Veluwe op.

Jachthuis Sint Hubertus opent deuren

Gedurende de wintermaanden worden er rondleidingen gegeven in Jachthuis Sint Hubertus in nationaal park De Hoge Veluwe. Hierbij worden enkele keldervertrekken opengesteld die nog niet eerder voor het publiek te zien waren. Het in 1920 voltooide Jachthuis Sint Hubertus werd ontworpen door Hendrik Petrus Berlage (1856-1934), in die tijd een