Het Bolsjojtheater in Moskou

Het Bolsjojtheater in Moskou. In 1825 werd dit door Andrei Mikhailov ontworpen theater geopend als het Bolshoi Petrovsky Theater.

Terugkijken: Moskou viert ‘Dag van de Overwinning’

Ieder jaar wordt tijdens de Dag van de Overwinning een grote militaire parade gehouden op het Rode Plein in Moskou. Omdat het precies zeventig jaar geleden is dat er een eind kwam aan de oorlog, werd er dit jaar extra groot uitgepakt.

150.000 euro voor gecodeerde brief Napoleon

Een tweehonderd jaar oude brief van Napoleon is zondag geveild voor een bedrag van 150.000 euro. De brief is bijzonder omdat hij gecodeerd is en omdat Napoleon hem schreef vanuit de stad Moskou die hij kort daarvoor veroverd had. Het Franse veilinghuis Osenat verwachtte dat de brief tussen de 10.000

Napoleon: ‘Ik ga het Kremlin opblazen’

Bij het Franse veilinghuis Osenat wordt begin december een bijzondere brief van Napoleon geveild. De Franse keizer schreef de brief op 20 oktober 1812, een dag nadat hij zich uit het centrum van Moskou had teruggetrokken.

De Basiliuskathedraal in Moskou

De Basiliuskathedraal is dé blikvanger van het Rode Plein in Moskou. De kathedraal werd tussen 1555 en 1560 gebouwd in opdracht van Ivan IV.