Archeologen vinden ‘oudste straat van Moskou’

In Moskou hebben archeologen sporen gevonden van een weg uit de twaalfde eeuw. Er wordt gesproken over ‘de oudste straat van Moskou’. Dat meldt de Moscow Times deze week.

De ontdekking is gedaan in Zaryadyk, een historisch district in Moskou waarvan de geschiedenis teruggaat tot de twaalfde of dertiende eeuw. De onderzoekers vermoeden dat de weg het oude Kremlin verbond met een werf bij de rivier de Moskva.

Tijdlagen

De straat bestaat uit verschillende houten lagen. Via deze lagen belandden de archeologen in verschillende tijdslagen. Zo werd er al een groot deel van de laag uit de zeventiende eeuw blootgelegd en zijn er ook sporen van de laag uit de late vijftiende eeuw opgegraven. De onderzoekers denken dat de diepste lagen teruggaan tot de twaalfde eeuw, aangezien het Kremlin toen ontstond.

Dat de weg gevonden is, is een verrassing voor de onderzoekers. Door de centrale ligging is de oude straat namelijk bijna overal begraven onder de infrastructuur van de moderne stad.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: