Dark
Light

WOI-veteranen

Frank Buckles in 2008 (Publiek Domein - wiki)

Laatste Amerikaanse WOI-veteraan overleden

Frank Buckles, de laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is zondag op 110-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. Frank Buckles trad op 16-jarige leeftijd toe tot het Amerikaanse leger terwijl de wet eigenlijk voorschreef dat men pas op 18-jarige leeftijd in dienst mocht. Buckles bestuurde ambulances aan het Westelijk Front. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gevangen genomen

Amerikaanse WOI-veteraan pleit voor nationaal monument

De Amerikaanse WOI-veteraan Frank Buckles, heeft donderdag in het Amerikaanse Congres gepleit voor de bouw van een nationaal monument ter nagedachtenis aan de ruim 100.000 Amerikanen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De 108-jarige Buckles, de laatste Amerikaanse soldaat die diende in de Eerste Wereldoorlog, ondersteunt het idee om een lokaal monument in Washington te vervangen door een nationaal monument.
Delfino Borroni op 107-jarige leeftijd

Laatste Italiaanse WOI-veteraan overleden

Delfino Borroni, de laatste Italiaanse WOI-veteraan, is zondag op 110-jarige leeftijd overleden. Borroni werd op 23 augustus 1898 geboren in Turago Bordone, een klein dorpje in het noorden van Italië. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vocht de Italiaan als soldaat aan het Italiaans-Oostenrijks front. Tijdens de oorlog raakte hij gewond aan zijn hiel en viel hij in handen van de Oostenrijkers.

Laatste Duitse WOI-veteraan overleden

De laatste Duitse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, Frans Künstler, is vandaag op 107-jarige leeftijd overleden. Dat is vandaag door de Duitse gemeente Niederstetten bekend gemaakt. Künstler was tevens de oudst levende Duitser. In eigen land was hij bekend als “de laatste soldaat van de keizer”.