Laatste Amerikaanse WOI-veteraan overleden

Frank Buckles, de laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is zondag op 110-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

Frank Buckles trad op 16-jarige leeftijd toe tot het Amerikaanse leger terwijl de wet eigenlijk voorschreef dat men pas op 18-jarige leeftijd in dienst mocht. Buckles bestuurde ambulances aan het Westelijk Front. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gevangen genomen door de Japanners. Hij verbleef vervolgens drie jaar in een kamp.

De afgelopen jaren maakte de beroemde veteraan zich in Amerika hard voor de oprichting van een nationaal monument ter nagedachtenis aan de ruim 100.000 Amerikanen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Begin deze maand vierde de Amerikaan zijn 110e verjaardag. Frank Buckles werd vele malen onderscheiden. Zo ontving hij in 1999 uit handen van de Franse president Jacques Chirac bijvoorbeeld de Légion d’honneur, de hoogste onderscheiding van Frankrijk.

- advertentie -

Video over de Amerikaanse veteraan:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: