Dark
Light

Laatste Amerikaanse WOI-veteraan overleden

Auteur:
1 minuut leestijd
Frank Buckles in 2008 (Publiek Domein - wiki)
Frank Buckles in 2008 (Publiek Domein - wiki)

Frank Buckles, de laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is zondag op 110-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

Frank Buckles trad op 16-jarige leeftijd toe tot het Amerikaanse leger terwijl de wet eigenlijk voorschreef dat men pas op 18-jarige leeftijd in dienst mocht. Buckles bestuurde ambulances aan het Westelijk Front. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gevangen genomen door de Japanners. Hij verbleef vervolgens drie jaar in een kamp.

De afgelopen jaren maakte de beroemde veteraan zich in Amerika hard voor de oprichting van een nationaal monument ter nagedachtenis aan de ruim 100.000 Amerikanen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Begin deze maand vierde de Amerikaan zijn 110e verjaardag. Frank Buckles werd vele malen onderscheiden. Zo ontving hij in 1999 uit handen van de Franse president Jacques Chirac bijvoorbeeld de Légion d’honneur, de hoogste onderscheiding van Frankrijk.

Video over de Amerikaanse veteraan:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×