Week van de koloniale geschiedenis

Laatste Amerikaanse WOI-veteraan overleden

Frank Buckles op 106-jarige leeftijd
Frank Buckles, de laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is zondag op 110-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

Frank Buckles trad op 16-jarige leeftijd

Buckles op 16-jarige leeftijd

toe tot het Amerikaanse leger terwijl de wet eigenlijk voorschreef dat men pas op 18-jarige leeftijd in dienst mocht. Buckles bestuurde ambulances aan het Westelijk Front. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gevangen genomen door de Japanners. Hij verbleef vervolgens drie jaar in een kamp.

- advertentie -De afgelopen jaren maakte de beroemde veteraan zich in Amerika hard voor de oprichting van een nationaal monument ter nagedachtenis aan de ruim 100.000 Amerikanen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Begin deze maand vierde de Amerikaan zijn 110e verjaardag. Frank Buckles werd vele malen onderscheiden. Zo ontving hij in 1999 uit handen van de Franse president Jacques Chirac bijvoorbeeld de Légion d’honneur, de hoogste onderscheiding van Frankrijk.

Documentaire over de Amerikaanse veteraan:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: