Week van de koloniale geschiedenis

V&D zorgt voor commotie met Wehrmacht-shirt

Warenhuis V&D zorgde afgelopen week voor commotie door in zijn winkels en webshop een t-shirt van het bekende merk Blend te koop aan te bieden met daarop een afbeelding van een hond in Wehrmacht-uniform.

De Wehrmacht was de benaming van de nazi-Duitse strijdkrachten. Voor die tijd waren de Duitse strijdkrachten bekend als de Reichswehr en enkele jaren na de oorlog werd de huidige Bundeswehr gevormd.

V&D schrok van de ophef en haalde de shirts gelijk uit de handel. Tegenover de media liet een woordvoerder weten dat het bedrijf zich “onvoldoende bewust” was geweest van de afbeelding. Ook werden excuses aangeboden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: