Dark
Light

Veel mensen merkten niets van viering ‘200 jaar Koninkrijk’

Auteur:
1 minuut leestijd
Huub Stapel als de Prins van Oranje - Foto: 200 jaar Koninkrijk / Jeroen van der Meyde
Huub Stapel als de Prins van Oranje - Foto: 200 jaar Koninkrijk / Jeroen van der Meyde

Twee jaar lang zijn er activiteiten georganiseerd naar aanleiding van het tweehonderdjarig bestaan van ons koninkrijk, maar bijna de helft van de Nederlanders heeft daar nauwelijks wat van gemerkt. Dat blijkt uit een peiling die Ipsos in opdracht van de NOS heeft uitgevoerd.

200 Jaar Koninkrijk
200 Jaar Koninkrijk
Uit een steekproef onder zo’n duizend stemgerechtigde Nederlanders blijkt dat 45 procent van de Nederlanders helemaal niets van de hele viering heeft meegekregen. De overige ondervraagden gaven aan er wel iets van gezien, gehoord of gelezen te hebben.

Opvallend is daarnaast dat slechts 17 procent aangaf het belangrijk te vinden dat er aandacht is besteed aan 200 jaar Koninkrijk. De deelnemers werd ook gevraagd naar hun mening over het koningshuis. De helft gaf aan dat de monarchie moet blijven.

Aankomende zaterdag vindt in Amsterdam de slotviering van 200 jaar Koninkrijk plaats, onder meer met een bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré.

Boek: 200 jaar koninkrijk der Nederlanden

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.552 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×