Dark
Light

Verloren gewaande brieven Chopin teruggevonden

Auteur:
1 minuut leestijd

Fréderic Chopin
Zes verloren gewaande brieven van de componist Fréderic Chopin (1810-1849) zijn onlangs teruggevonden. Het Chopinmuseum in Warschau heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

De brieven dateren uit de periode 1845 tot 1848, een jaar voordat de componist in Frankrijk overleed. Ze verdwenen in 1939. In dat jaar overleed Laura Ciechomska, een ver familielid van de componist die verantwoordelijk was voor een serie aan Chopin gerelateerde documenten.

In 2003 ontdekte het Poolse Chopinmuseum dat de brieven mogelijk nog altijd bestonden. Ze zouden zich echter in een privécollectie bevinden. Vanaf dat moment heeft het museum geprobeerd de brieven in bezit te krijgen. De eigenaren, die anoniem wilden blijven, hebben de brieven recentelijk overgedragen aan het museum dat ze de komende maanden exposeert. In 1932 waren de brieven voor het laatst voor het Poolse publiek te bezichtigen.

In de brieven schrijft Chopin over zijn dagelijks leven maar ook schrijft hij over zijn Sonata in G-mineur voor cello die hij in 1846 componeerde. Dit is een van de weinig werken van Chopin die niet voor piano bestemd waren.

×