Vrijwilligers digitaliseren miljoen Gelderse geboorteakten

Geboorteakteregister (Gelders Archief)
Geboorteakteregister (Gelders Archief)
Vrijwilligers van het Gelders Archief hebben maar liefst één miljoen Gelderse geboorteakten in de computer ingevoerd en voor internet gereed gemaakt. Het gaat om geboorteakten uit de Burgerlijke Stand in Gelderland van 1811 tot 1912. De miljoenste geboorteakte betrof een geboorte in de gemeente Rheden.


Het werk is verricht door bijna vijftig vrijwilligers. Ze werkten er sinds 1998 aan. Het project startte onder de naam Genlias, maar is tegenwoordig bekend als wiewaswie.nl, een populaire website voor genealogisch onderzoek.

Sinds maart 2013 kunnen op de website van het Gelders Archief akten van de Gelderse Burgerlijke Stand integraal bekeken worden. Binnenkort plaatst het Gelders Archief opnieuw 688.000 scans van akten van de Burgerlijke Stand op zijn website. De vrijwilligers van het Gelders Archief maken dit mogelijk, doordat zij de gegevens die ze in de computer hebben ingevoerd koppelen aan de scans.

De gegevens zijn voor stamboomliefhebbers over de gehele wereld te gebruiken voor hun familieonderzoek.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: