Dark
Light

Genealogie

Verborgen Verleden (NTR)

Je verborgen verleden

Het patroon is eigenlijk steeds hetzelfde bij Verborgen Verleden. Op de enkele uitzondering na die ergens in een ver weg liggende zijlijn via bastaardij van adel of zelfs een koninklijk huis afstamt, hebben de meeste mensen behoorlijk laag op de maatschappelijk ladder staande voorouders.
Een waar slagveld, deze genealogische 'slagboom'

Genealogisch slagveld

Genealogie een luxe hobby van de laatste decennia? Absoluut niet! Ook in de vroege achttiene eeuw snuffelden (vooral adellijke) mensen in stokoude papieren op zoek naar hun roots.
Old World Language Familys (Minna Sundberg)

Een prachtige stamboom

Illustrator Minna Sundberg, bekend van de webcomic 'Stand Still. Stay Silent', maakte een bijzondere illustratie over de herkomst van Scandinavische talen en de verwantschap van deze talen met andere talen op de wereld.
Verborgen verleden

Verborgen verleden: een genealogische ontdekkingstocht

Onderzoek naar de eigen familiegeschiedenis is de afgelopen jaren – wellicht mede door de vergrijzing – steeds populairder geworden. Wekelijks is bij de NTR het tv-programma Verborgen verleden te zien, waarin bekende Nederlanders als Maarten van Rossem en Jack van Gelder op zoek gaan naar het wel en wee van hun voorgeslacht.