Geschiedeniswinkel - Duizenden geschiedenisboeken

‘Werk Mondriaan en Rembrandt ontdekt bij Tussen Kunst en Kitsch’

Tijdens opnames van televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch is een ets ontdekt die volgens een aan het programma verbonden expert aan Rembrandt moet worden toegeschreven. Daarnaast is een stilleven van Mondriaan ontdekt. Dat meldt avrotros in aanloop naar de start van een nieuw seizoen van het tv-programma.

In de eerste aflevering van de serie, die is opgenomen in Slot Zeist, is te zien hoe een man zich meldt met een stilleven uit de erfenis van zijn tante. Ook al is de stijl volledig anders dan werk waar iedereen hem van kent, het gerucht gaat dat het een vroege Mondriaan is. Expert Willem de Winter bevestigt dit:

“Het oeuvre van Mondriaan is door wetenschappers en kunsthistorici al heel goed in kaart gebracht dus het is heel bijzonder dat er nu nieuw werk aan toegevoegd kan worden.”

In de tweede aflevering, opgenomen in museum Krona in Uden, meldt een mevrouw zich met een ets die in het bezit van haar grootvader was. Volgens expert Bas Hesselink is de ets die door Rembrandt zelf gedrukt en daarna nooit meer herdrukt. Het volgende seizoen van Tussen Kunst en Kitsch start op 4 maart.

Boek: Tussen kunst en kitsch

- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱