Wrak vliegdekschip uit WOII gevonden voor kust Californië

Voor de kust van Californië is het wrak van een vliegdekschip uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om de USS Independence CVL-22. Sonarbeelden maken duidelijk dat het wrak nog in behoorlijk goede staat verkeert.


Het schip werd onder meer ingezet in de oorlog in de Pacific. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt bij de kernproeven bij de atol Bikini. Het schip, dat onderdeel maakte van een zogenaamde ‘oefenvloot’, liep hierbij flinke schade op en uiteindelijk werd in 1951 besloten de USS Independence te laten afzinken, iets wat vaker gebeurde in die tijd. Het vliegdekschip ligt inmiddels dus al 64 jaar lang op de zeebodem.

Volgens James Delgado, directeur van het Amerikaanse oceanografisch en meteorologisch instituut NOAA, lijkt het echter net alsof het schip klaar is om zo weer in gebruik genomen te worden.

Waar het schip precies lag was kennelijk niet helemaal duidelijk. Het NOAA is al enige tijd bezig met het in kaart brengen van de schepen voor de Amerikaanse kust. In de wateren bij San Francisco zijn in totaal al zo’n driehonderd schepen gelokaliseerd, waarvan nu dus ook de USS Independence.

- advertentie -

TV-serie: The Pacific

Leerlingen kregen een Jodenserk opgeplakt
Een leerkracht heeft in Israël voor commotie gezorgd doordat hij leerlingen van…
Bevrijding van Eindhoven, 20 september 1944 (IWM)
De beelden van de bevrijding zijn bekend. Juichende mensen, piano’s die spontaan…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier