Dark
Light

Yab Yum vanaf zaterdag weer open, als museum

Auteur:
1 minuut leestijd
Yab Yum - Foto: CC / Chana de Wolf
Yab Yum - Foto: CC / Chana de Wolf

Yab Yum - Foto: CC / Chana de Wolf
Yab Yum – Foto: CC / Chana de Wolf
Vanaf aankomende zaterdag kan het publiek weer terecht in Yab Yum in Amsterdam. Het is echter geen bordeel meer maar een museum.

Yab Yum was een beroemd bordeel, gevestigd in een statig zeventiende-eeuws grachtenpand aan de Singel in Amsterdam. Het geruchtmakende bordeel, dat was opgericht door Theo Heuft, sloot in 2008 de deuren nadat de gemeente de vergunning had ingetrokken. De gemeente vermoedde dat het bordeel gebruikt werd voor criminele activiteiten.

Het pand stond enkele jaren leeg maar werd toen gekocht door Chris Kraijpoel. Hij wilde er aanvankelijk weer een bordeel van maken maar hij kreeg hier geen vergunning voor. Daarop besloot hij van Yab Yum een museum te maken.

In het museum kunnen bezoekers vanaf zaterdag kennismaken met de sfeer van het bordeel. Er kunnen onder meer rondgeleid gevolgd worden door de kamers waar prostituees vroeger hun klanten ontvingen. In het museum staan op verschillende plekken modelpoppen van sensueel geklede dames opgesteld.

Gerelateerde uitgaven:

Een bezoek aan Yab Yum:

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×