Yab Yum vanaf zaterdag weer open, als museum

Yab Yum - Foto: CC / Chana de Wolf
Yab Yum – Foto: CC / Chana de Wolf
Vanaf aankomende zaterdag kan het publiek weer terecht in Yab Yum in Amsterdam. Het is echter geen bordeel meer maar een museum.

Yab Yum was een beroemd bordeel, gevestigd in een statig zeventiende-eeuws grachtenpand aan de Singel in Amsterdam. Het geruchtmakende bordeel, dat was opgericht door Theo Heuft, sloot in 2008 de deuren nadat de gemeente de vergunning had ingetrokken. De gemeente vermoedde dat het bordeel gebruikt werd voor criminele activiteiten.

Het pand stond enkele jaren leeg maar werd toen gekocht door Chris Kraijpoel. Hij wilde er aanvankelijk weer een bordeel van maken maar hij kreeg hier geen vergunning voor. Daarop besloot hij van Yab Yum een museum te maken.

In het museum kunnen bezoekers vanaf zaterdag kennismaken met de sfeer van het bordeel. Er kunnen onder meer rondgeleid gevolgd worden door de kamers waar prostituees vroeger hun klanten ontvingen. In het museum staan op verschillende plekken modelpoppen van sensueel geklede dames opgesteld.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Een bezoek aan Yab Yum:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: