120 Romeinse sandalen gevonden in Schotland

Willekeurige afbeelding van een Romeinse sandaal – Foto: CC/Linda Spashett

Bij het Schotse plaatsje Camelon hebben archeologen recent honderdtwinting Romeinse schoenen gevonden. Dat meldt de Falkirk Herald.

De vondst werd gedaan tijdens archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw van een Tesco-supermarkt. Archeologen zeggen sporen te hebben gevonden van twee Romeinse forten. Deze zouden intensief gebruikt zijn tijdens de bouw van de Muur van Antoninus in de tweede eeuw na Christus.

De archeologen vonden dus

- advertentie -ook honderdtwintig schoenen uit de Romeinse tijd. Deze zouden ongeveer tweeduizend jaar oud zijn en door soldaten in een greppel zijn gegooid omdat ze versleten waren. Daarnaast zijn er resten van verschillende ovens, munten, beenderen en juwelen op de archeologische vindplaats aangetroffen.

Momenteel is nog maar tien procent van het gebied onderzocht. Op de te onderzoeken locatie bevond zich vroeger een fabriek van kledingfabrikant Wrangler.

Coldstream Guards - R. Caton Woodville, 1896In de duinen
Vuurstenen kern - Foto: RCEEen internationaal archeologisch onderzoeksteam onder…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: