Dit is het beste geschiedenisboek aller tijden

…volgens de lezers van Historisch Nieuwsblad

Lezers van Historisch Nieuwsblad hebben het boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek verkozen tot het beste geschiedenisboek dat ooit is verschenen in het Nederlands taalgebied. Dat is zaterdag bekendgemaakt.

1001 Vrouwen - Els Kloek

1001 Vrouwen – Els Kloek

Historisch Nieuwsblad initieerde de verkiezing van het Beste Geschiedenisboek Aller Tijden ter gelegenheid van zijn 25-jarige bestaan. Afgelopen maanden stelden duizenden geschiedenisliefhebbers uit een longlist van 250 geschiedenistitels hun eigen top 10 samen. Hieruit kwam een lijst van de tien ‘beste’ historische werken naar voren. Het lezerspubliek kon hierna stemmen op één van deze boeken. Ruim tweeduizend mensen deden dit. De meeste stemmen kreeg Els Kloeks encyclopedie over historische vrouwen. Zij ontving de prijs zaterdag tijdens de tweede editie van het Geschiedenis Festival.

Els Kloek werkte tien jaar aan de biografieën van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen. Op de tweede plaats eindigde Het pauperparadijs. Suzanna Jansen beschrijft in deze bestseller twee eeuwen armoede in Nederland aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis. Nummer drie is de klassieker De eeuw van mijn vader van Geert Mak: een biografie van Nederland in de twintigste eeuw.

De top 3:

Korte video over het winnende boek:

- advertentie -
Jan Pieterszoon Coen-straat in Utrecht (Google Maps)
De politieke partij DENK wil dat de straatnamen in Nederland op de…
Fout in de Koude Oorlog - detail cover
De Koude Oorlog plaatste veel Nederlanders voor het dilemma wat nu eigenlijk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: