Vervolg film ‘Soldaat van Oranje’ komt eraan

Still uit 'Soldaat van Oranje'

Still uit ‘Soldaat van Oranje’

Filmproducent Rob Houwer gaat volgend jaar opnames maken voor het vervolg op de legendarische film Soldaat van Oranje. Dat meldt het ANP dinsdag.


Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd door Paul Verhoeven. Het verhaal was gebaseerd op het autobiografische boek Het hol van de ratelslang van Erik Hazelhoff Roelfzema. In dit boek beschreef deze oorlogsheld zijn herinneringen aan zijn tijd als adjudant van koningin Wilhelmina in Londen. De hoofdrollen van de film werden vertolkt Rutger Hauer en Jeroen Krabbé.

Rob Houwer was in 1977 producent en is nu dus van plan het tweede deel maken. Ook deze film is gebaseerd op de memoires van Erik Hazelhoff Roelfzema, maar nu staat de periode na de Tweede Wereldoorlog centraal. Tien jaar geleden was Houwer ook al van plan het vervolg te gaan maken, maar toen kwamen de plannen, onder meer door een rechtszaak, niet van de grond.

Het is de bedoeling dat de opnames eind 2014 van start gaan. Er zal zowel in Nederland als in het Pacifisch Gebied gefilmd worden. Tegenover het ANP zegt de filmproducent dat hij hoopt dat Paul Verhoeven de film weer zal regisseren. Aangezien die heeft aangegeven geen vervolgfilms te willen maken acht hij de kans hierop echter klein.

- advertentie -

DVD: Soldaat van Oranje

De film ‘Soldaat van Oranje’ op YouTube (1977)


Afb: Restitutiecommissie
Afb: Restitutiecommissie Nederland gaat drie kunstwerken teruggeven aan…
Erich Priebke - Foto: WikiVolgens Italiaanse media is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: