Soldaat van Oranje naar Aruba

De populaire musical 'Soldaat van Oranje' wordt begin mei opgevoerd op Aruba. Dit tijdens Sail Aruba, een groot maritiem evenement in de Cariben.

‘Soldaat van Oranje’ voor zoveelste keer verlengd

De musical ‘Soldaat van Oranje’ is opnieuw verlengd. Het succesvolle stuk is nog zeker tot eind maart volgend jaar te zien in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. De organisatie heeft dat maandag bekendgemaakt.

Record voor musical Soldaat van Oranje

De succesmusical Soldaat van Oranje gaat een bijzonder record pakken. Aankomende dinsdag wordt de musical voor de 1095e keer opgevoerd. Niet eerder was een theatervoorstelling in Nederland zo vaak te zien.

Nieuwe cast Soldaat van Oranje compleet

De nieuwe cast van de musical Soldaat van Oranje is compleet. De producent heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Scriptschrijver Edwin de Vries is toegevoegd aan de cast van de musical die vanaf 31 augustus weer te zien is in theater De TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg. De Vries zal verschillende keren de

Nadenken over keuzes in oorlogstijd

Op de vrijdag gelanceerde website AlsWijNietsDoen.nl worden bezoekers uitgedaagd na te denken over keuzes die in oorlogstijd gemaakt moesten worden. De website is een initiatief van Soldaat van Oranje – De Musical en ontstaan vanuit het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema, de schrijver van het boek Soldaat van Oranje. Op

Steun gezocht voor oprichting Bomber Command-monument

Veel Britse veteranen zijn verbaasd over het feit dat er nog geen monument is voor Bomber Command, de afdeling van de Royal Air Force (RAF) die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer bezighield met het bombarderen van de Duitse infrastructuur en munitiefabrieken. Dat monument moet er snel komen vinden

Historische Dakota zwaar beschadigd

Een oude Dakota C47 is tijdens een transport van Best naar Valkenburg vast komen te zitten onder een viaduct. Het vliegtuig is daarbij zwaar beschadigd.

Soldaat van Oranje (1977) – Film

Soldaat van Oranje. Film gebaseerd op de memoires van de Nederlandse verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema, geregisseerd door Paul Verhoeven. De film heet Soldaat van Oranje (Soldier of Orange) omdat dat de bijnaam is geworden van de Nederlander Erik Hazelhoff Roelfzema die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was in het verzet.