Dark
Light

187.000 euro voor eerste druk ‘De Hobbit’

Auteur:
1 minuut leestijd
Eerste editie van 'De Hobbit'
Eerste editie van 'De Hobbit'

Een zeldzame eerste druk van het boek ‘De Hobbit’ van de Engelse schrijver J.R.R. Tolkien heeft deze week bij een Sotheby’s-veiling 187.000 euro opgeleverd.

Dat het boek zoveel geld opbracht komt onder meer doordat Tolkien het ooit schonk aan een van zijn studenten, Katherine ‘Kitty’ Kilbride. De beroemde schrijver signeerde het exemplaar met een regel uit een ander boek van hem.

‘De Hobbit’ verscheen in het najaar van 1937 en was direct populair. Het boek beschrijft het verhaal van de hobbit Bilbo Balings die op reis gaat om een schat te zoeken, die bewaakt wordt door de draak Smaug. Bilbo’s zoektocht brengt hem meerdere keren in gevaar, maar hij wordt bijgestaan door een aantal dwergen en de tovenaar Gandalf.

Het boek was zo succesvol dat de uitgever een vervolg wilde. Dit werd de immens populaire driedelige serie In de Ban van de Ring. Alle deze boeken zijn verfilmd.

Trailer van de verfilming van ‘De Hobbit’

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

Zelfde rubriek

×