Dark
Light

3D-monumentenwereld voor basisschoolleerlingen

1 minuut leestijd
Campagnebeeld voor de 3D-monumentenwereld
Campagnebeeld voor de 3D-monumentenwereld

De landelijke organisatie van Open Monumentendag lanceert later deze maand een nieuw lespakket voor basisschoolleerlingen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar. Deze leerlingen kunnen straks in 3D kennismaken met een groot aantal Nederlandse monumenten.

De organisatie hoopt dat jongeren dankzij het pakket leren om erfgoed en geschiedenis te waarderen. In de 3D-wereld komen diverse soorten monumenten voor, zoals een kasteel (kasteel Hackfort), een molen (houtzaagmolen De Rat), een vissersboot (de KU12), een openbaar gebouw (station Baarn), een begraafplaats (Zuiderhof), maar ook industrieel erfgoed (de Van Nelle fabriek), een museum (het Rijksmuseum), verdedigingswerken (de Atlantikwall) en archeologie (Hunebed D53). De lancering vindt op 24 maart plaats in het rijksmonument Station Baarn met haar koninklijke wachtkamer.

Spreekbeurten

Naast de digitale 3D-monumentenwereld bestaat het lespakket ook uit een kaartdienst met gps, waarmee kinderen naar vijfduizend monumenten in Nederland kunnen navigeren en een monumentenquiz kunnen spelen. Verder bevat het pakket spreekbeurtmateriaal in zodat kinderen zich kunnen verdiepen in monumenten en er later in de klas zelf over kunnen vertellen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×