Dark
Light

Actrice Ann B. Davis (88) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Ann B. Davis in 1973
Ann B. Davis in 1973
De Amerikaanse actrice Ann B. Davis, die vooral bekend werd door haar rol als huishoudster Alice Nelson in de comedyserie The Brady Bunch is zondag op 88-jarige leeftijd overleden.


De actrice had in de comedyserie een zware rol. Ze moest er voor zorgen dat het in het achtkoppige gezin van The Brady Bunch netjes bleef. De serie draaide om een vader van drie zoons die op een dag besluit samen te gaan wonen met zijn vriendin die zelf al drie dochters heeft. Huishoudster Alice Nelson moet de boel in goede banen leiden.

De serie, die ook in Nederland werd uitgezonden, was te zien van 1969 tot 1974.

Ann B. Davis kreeg twee Emmy Awards voor haar rol als secretaresse in The Bob Cummings Show. Ze werkte ook mee aan een aantal films van The Brady Bunch. Ze actrice overleed zondag aan de gevolgen van een val in haar badkamer.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×