Dark
Light

Aldi-oprichter Karl Albrecht (94) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Karl Albrecht, de man die samen met zijn broer Theo in 1946 de bekende supermarktketen Aldi oprichtte, blijkt vorige woensdag op 94-jarige leeftijd te zijn overleden. Dat melden Duitse media.

De broers openden in Mulheim de eerste Aldi-winkel. De broers namen een kruidenierswinkel van hun moeder over. De naam die ze aan hun winkel gaven is een afkorting van Albrecht Discount. De broers ontwikkelden een geheel eigen formule. Het was het begin van een enorm supermarktbedrijf dat ook buiten de Duitse landgrenzen succesvol was. De eerste Nederlandse en Belgische Aldi-vestigingen openden halverwege de jaren zeventig hun deuren.

Uitgangspunten voor het Aldi-principe werden lage prijzen en efficiënt werken. Geen dure schappen dus, maar producten gewoon op pallets of in dozen. No-nonsens winkelen dus.

Begin jaren zestig werd de Aldi-keten opgesplitst en ontstonden twee firma’s: Aldi Nord en Aldi Süd. Hoewel de beide Aldi’s richting leveranciers vaak wel gezamenlijk optraden was er toch sprake van twee firma’s. Karl Albrecht was eigenaar van Aldi Süd.

De Aldi-broers behoorden tot de rijkste mensen van Duitsland. Vier jaar geleden overleed broer Theo al. Karl is vlakbij zijn broer begraven in Essen.

Boek: Zonder franje. En tien andere geheimen achter het succes van ALDI

×