Dark
Light

Alle schilderijen van Rembrandt te zien in één tentoonstelling

1 minuut leestijd

Man met halsstuk en hoed – Rembrandt, ca. 1626
Sinds woensdag zijn in Amsterdam bijna alle schilderijen van Rembrant bij elkaar te zien. Het gaat dan uiteraard niet om de echte werken. Het zou onmogelijk zijn om die allemaal bij elkaar te krijgen. In plaats daarvan worden er daarom replica’s getoond.

De tentoonstelling, getiteld Rembrandt: All his Paintings, is te zien in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza. De werken van Rembrandt, afkomstig uit meer dan honderd musea en een groot aantal privécollecties, zijn op ware grootte nagemaakt. De tentoonstelling is onder meer opgezet door Rembrandt-kenner Ernst van der Wetering.


De titel van de tentoonstelling klopt bijna helemaal. Van niet alle schilderijen van Rembrandt zijn namelijk reproducties te zien. Er ontbreken er een paar, meldt de NOS. Het Uffizi-museum uit Florence wilde geen foto’s aanleveren die nodig zijn om de prints te maken en een museum in Colorado was gesloten.

De werken zijn in de tentoonstelling chronologisch geordend zodat de bezoeker de ontwikkeling van Rembrandt goed kan volgen. En dit keer kunnen de bezoekers heel dicht bij de werken komen zonder dat ze door een suppoost op de vingers worden getikt.

×