/

Ampul eerste corona-vaccinatie naar Rijksmuseum Boerhaave

Willekeurige foto van een corona-vaccin met ampul
Willekeurige foto van een corona-vaccin met ampul (CC0 - Pixabay - wir_sind_zwei)

Binnenkort ontvangt Rijksmuseum Boerhaave de ampul van de eerste vaccinatie tegen Covid-19 die in Nederland is toegediend. Het rijksmuseum voor wetenschap en geneeskunde besteedt momenteel met een tentoonstelling aandacht aan de uitbraken van besmettelijke ziekten door de eeuwen heen. De corona-ampul krijgt een belangrijke plek in deze tentoonstelling.

In juli opende koning Willem-Alexander de tentoonstelling Besmet!. De expositie stond al twee jaar gepland, maar werd eerderuitgesteld door de eerste lockdown. De tentoonstelling bevat een tijdlijn met medicatie tegen virussen. In het heden staat al sinds de opening een lege vitrine, die bestemd is voor het eerste vaccin tegen Covid-19. Museumdirecteur Amito Haarhuis:

“We zijn trots dat we deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis mogen toevoegen aan de rijkscollectie. Nu kunnen we eindelijk de lege vitrine vullen in onze tentoonstelling.”

De overhandiging en plaatsing in de vitrine vindt op een later moment plaats.

Ook interessant: De kracht van de wetenschappelijke collectie van Museum Boerhaave
…of: Vaccinatiebewijs: het pokkenbriefje (19e eeuw)

Bekijk meer over:

Geneeskunde, Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: