//

Archeologie van Nederland op digitale kaart

Archeologie op de Kaart
Archeologie op de Kaart

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) hebben een website ontwikkeld waarop, per tijdvak, informatie is te vinden over bijzondere archeologische vondsten en vindplaatsen in Nederland.

De nieuwe website wordt officieel gelanceerd tijdens de Reuvensdagen (het jaarlijkse congres voor Nederlandse archeologen) op 3 en 4 november maar is nu al te bekijken. In het Rijksmuseum van Oudheden is vanaf nu ook een multi-touch tafel te vinden waarop de informatie van de site is verwerkt. Voor het project, getiteld Archeologie van Nederland, zijn binnen tien archeologische perioden zogenaamde sleutel sites gedefinieerd: de meest representatieve vindplaatsen voor die betreffende periode. Zo ontstond volgens de makers uiteindelijk een landelijk overzicht van de archeologie in Nederland.

De periodes van Archeologie op de Kaart zijn gekoppeld aan de Canon van Nederland, die als richtlijn geldt binnen het geschiedenisonderwijs. De website is geschikt voor de hoogste klassen van het primair- en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Docenten kunnen de website volgens de samenstellers gebruiken als een naslagwerk.

Meer archeologie
Boeken over archeologie

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: