Archeologie van Nederland op digitale kaart

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) hebben een website ontwikkeld waarop, per tijdvak, informatie is te vinden over bijzondere archeologische vondsten en vindplaatsen in Nederland.

De nieuwe website wordt officieel gelanceerd tijdens de Reuvensdagen (het jaarlijkse congres voor Nederlandse archeologen) op 3 en 4 november maar is nu al te bekijken. In het Rijksmuseum van Oudheden is vanaf nu ook een multi-touch tafel te vinden waarop de informatie van de site is verwerkt. Voor het project, getiteld Archeologie van Nederland, zijn binnen tien archeologische perioden zogenaamde sleutel sites gedefinieerd: de meest representatieve vindplaatsen voor die betreffende periode. Zo ontstond volgens de makers uiteindelijk een landelijk overzicht van de archeologie in Nederland.

De periodes van Archeologie op de Kaart zijn gekoppeld aan de Canon van Nederland, die als richtlijn geldt binnen het geschiedenisonderwijs. De website is geschikt voor de hoogste klassen van het primair- en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Docenten kunnen de website volgens de samenstellers gebruiken als een naslagwerk.

Meer archeologie
Boeken over archeologie

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: