Banksy maakt ‘Meisje met de Parel’

De bewoners van Bristol zijn een bijzonder kunstwerk rijker. De wereldberoemde graffitikunstenaar Banksy maakte er onlangs een eigen versie van Meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

'Meisje met de parel' van Vermeer, terug in Den Haag (Ivo Hoekstra / Mauritshuis)
‘Meisje met de parel’ van Vermeer, terug in Den Haag (Ivo Hoekstra / Mauritshuis)


Het werk kreeg een andere naam: Girl with a Pierced Eardrum. In plaats van een oorbel heeft het meisje van Banksy een geel kastje van een inbraakalarm in haar oor.

Straatkunstenaar Banksy is wereldberoemd. De kunstenaar, wiens identiteit nog altijd onbekend is, begon in de jaren negentig met het maken van muurschilderingen in Bristol. Verschillende beroemdheden, waaronder Angelina Jolie en Damien Hirst, hebben thuis een Banksy.

Girl with a Pierced Eardrum is niet meer helemaal intact. Kort nadat Banksy het werk maakte gooiden onbekenden blauwe verf over de onderkant van de muurschildering. Er worden wel vaker werken van de kunstenaar beschadigd of overgeverfd.

- advertentie -

Lees ook: Wie was het ‘Meisje met de parel’?
…en: ‘Meisje met de Parel’ op een iPad Mini

New Banksy appears in Bristol

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: