Dark
Light

Bestaan Area 51 erkend, maar geen woord over UFO’s

Auteur:
1 minuut leestijd

U2-spionagevliegtuig
U2-spionagevliegtuig
De CIA heeft documenten vrijgegeven over een mysterieuze militaire basis in de Nevadawoestijn boven Las Vegas.

Over deze basis, door velen Area 51 genoemd, gaan al sinds de jaren veertig geheimzinninge verhalen rond. Zo zouden de Amerikanen de geheime basis in 1947 bijvoorbeeld hebben gebruikt om de UFO op te slaan die in 1947 bij Roswell zou zijn gecrasht.

De CIA heeft het bestaan van de geheime basis nu voor het eerst erkend. Over UFO’s wordt in het deze week vrijgegeven rapport echter niet gerept. De basis blijkt onder meer te zijn gebruikt voor testvlucten en de ontwikkeling van het U-2 spionagevliegtuig. Dit toestel werd in de jaren vijftig ontwikkeld om bij de Sovjet-Unie te kunnen spioneren en moest geheim blijven. In het rapport wordt de ligging van de basis ook weergegeven op een kaart.

De officiële naam van de basis blijkt The Groom Lake Test Site te zijn. Helemaal uit het niets komt het CIA-rapport overigens niet. De presidenten George Bush en Bill Clinton lieten in het verleden al eens doorschemeren dat de basis bestond en dat dat hij zich in de buurt van Groom Lake zou bevinden.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×