Dark
Light

Biografie voor marineduiker Olke Arnoldus Uhlenbeck

Pieter van Vollenhove neemt eerste exemplaar in ontvangst
1 minuut leestijd
Admiraal Olke Arnoldus Uhlenbeck

Pieter van Vollenhoven neemt later deze maand in het Marinemuseum in Den Helder het eerste exemplaar in ontvangst van de biografie ‘Olke Arnoldus Uhlenbeck. Van marineduiker tot vice-admiraal’. Het boek is geschreven door marinehistoricus Alan Lemmers.

De biografie: Olke Arnoldus Uhlenbeck. Van marineduiker tot vice-admiraal
De biografie: Olke Arnoldus Uhlenbeck. Van marineduiker tot vice-admiraal
Olke Arnoldus Uhlenbeck (1810-1888) was de eerste Nederlandse marineduiker. Zijn loopbaan in combinatie met zijn flamboyante karakter leverde hem de bijnaam ‘Lord Donderton’ op. Uhlenbeck was ook grondlegger van het duikbedrijf van de Koninklijke Marine. Inmiddels is de Defensie Duikgroep een aparte afdeling met duikers en onderwaterrobotica binnen de Koninklijke Marine. Wereldwijd voert de groep duikoperaties uit zoals het zoeken en bergen van objecten, het repareren van marineschepen en het vernietigen van explosieven.

Tijdens de presentatie van de biografie op 22 september aanstaande wordt stilgestaan bij de carrière van Uhlenbeck en de technologische vooruitgang in zijn tijd. De auteur en een nazaat van Uhlenbeck geven een toelichting op het leven van de vice-admiraal. Pieter van Vollenhoven krijgt vervolgens het eerste exemplaar van de biografie overhandigd door de auteur en houdt een korte toespraak.

Boek: Olke Arnoldus Uhlenbeck. Van marineduiker tot vice-admiraal

×