Dark
Light

Biografie voor Willy van der Kuijlen

Auteur:
1 minuut leestijd

Onze Willy – Voor altijd Mister PSV
Bij uitgeverij De Buitenspelers is deze weelk de biografie verschenen van Willy van der Kuijlen, ook wel Mister PSV en Skiete Willy genoemd.

Van der Kuijlen verdiende zijn bijnaam door zijn jarenlange trouwe dienst. Hij voetbalde maar liefst zeventien jaar voor PSV en maakte in die periode 311 doelpunten in de eredivisie. Daarmee is hij nog altijd topscorer aller tijden.

Opvallend is dat Willy van der Kuijlen (1946) slechts tweeëntwintig keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Dit had alles te maken met een ruzie die hij, samen met PSV-doelman Jan van Beveren, had met onder meer Johan Cruijff en Johan Neeskens. Vanwege deze ruzie verlieten de twee PSV’ers het Nederlands Elftal in 1975.

Mister PSV had al een standbeeld. Dit beeld staat bij het Philips-stadion. Sinds deze week is er dus ook een biografie. Deze biografie, getiteld Onze Willy – Voor altijd Mister PSV, is geschreven door Frans van den Nieuwenhof en vertelt het levensverhaal van Willy van der Kuijlen verteld. Het eerste exemplaar werd donderdag door bondscoach Bert van Marwijk uitgereikt aan Van der Kuijlen. De uitgever over het boek:

“Willy was een echte clubman, hij speelde bijna zijn hele leven voor PSV. De trainers die met hem werkten, roemen zijn ongekende talenten en hadden vaak moeite om door te dringen tot zijn ware aard. Willy was weerbarstig. Meegaand en dan weer opstandig. Goedlachs en stuurs. Zachtaardig, sociaal en eigenzinnig. Dit boek vertelt niet alleen het levensverhaal van Onze Willy, het is tevens een fascinerende reis door vele decennia topvoetbal.”

×