Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Voetbal

Berichten over de geschiedenis van het voetbal. Geschiedenis en historische achtergronden. Overzicht van boeken over de voetbalgeschiedenis
Stadion voorafgaand aan een Champions League-duel

Lijst met winnaars van de Champions League

De Champions League is dé hoofdprijs van het Europese clubvoetbal. In de jaarlijkse clubcompetitie nemen de beste Europese clubs het tegen elkaar op en wordt gestreden om de zogenoemde ‘cup met de grote oren’ (officieel: Coupe des Clubs Champions Européens). Én om enorme zakken geld.
De Allianz Arena in regenboogkleuren

Politiek in het voetbalstadion

Dat reclameborden worden ingezet voor het maken van een politiek statement is niet uniek. Op 19 april 1972 speelde Ajax in Lissabon de halve finale van de Europacup tegen Benfica. Twee maanden voor deze wedstrijd was het Angola-Comité een campagne begonnen om de verkoop van koffie uit de Portugese kolonie Angola te boycotten.
Sticker van de F-side met het oude Ajax-logo

Historisch logo keert terug op Ajax-shirt

Ajax is een van de helden uit de Griekse mythologie. Hij komt voor in de oude verhalen over de Trojaanse oorlog en was na Achilles de sterkste strijder aan de zijde van de Grieken. De Amsterdamse club werd naar deze held vernoemd, maar of het logo ook zijn gezicht toont is niet helemaal duidelijk.
1 2 3 5

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Ruim 48.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan

Volg ons: