Bommenonderzoek bij Nieuw Fort Sint Andries

Nieuw Fort Sint Andries – Foto: Still YouTube

Een natuurgebied bij de ruïne van een negentiende-eeuws fort in Heerewaarden (gemeente Maasdriel) is de komende drie weken afgesloten voor het publiek omdat er dan gezocht wordt naar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

De Gemeente Maasdriel begon eerder dit jaar samen met onder meer Staatsbosbeheer met opknapwerkzaamheden in het gebied rond Nieuw Fort St. Andries. Daarvoor moet de bodem eerst worden afgezocht naar explosieven. Het is de bedoeling dat de ruïne en het natuurgebied straks een toeristische trekpleister worden.

- advertentie -

De gemeente Maasdriel lag in de lente van 1945 in de frontlinie. De Duitsers hadden zich in het fort verschanst en werden beschoten door de geallieerden, voordat die uiteindelijk de Maas overstaken. Ook de Prinses Irene Brigade nam deel aan deze gevechten in de Bommelerwaard. Voordat de Duitsers het fort verlieten bliezen ze het op.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: