Brieven Otto Frank onder de hamer

Foto: Veilinghuis Doyle
Bij een veilinghuis in New York worden in november een aantal brieven en foto’s van Otto Frank geveild. Het gaat onder meer om brieven die de vader van Anne Frank tussen 1936 en 1941 schreef.

Het Amerikaanse veilinghuis Doyle veilt brieven uit de collectie van Joseph Schildkraut, de acteur die Otto speelde in de film die in 1959 over Anne Frank werd gemaakt. Schildkraut correspondeerde vanaf de jaren vijftig met Otto Frank. In de brieven keek Frank onder meerterug op de Tweede Wereldoorlog.

- advertentie -

De collectie bevat daarnaast brieven die Schildkraut kreeg van een goede vriend van Otto Frank: Nathan “Charley” Straus. Deze brieven zijn ouder en bevatten onder meer informatie over de periode waarin de familie Frank nog in Duitsland woonde en probeerde te verhuizen naar het destijds veiligere Nederland.

Behalve brieven en foto’s wordt er ook een zakdoek geveild met daarop de initialen van Otto Frank. De vieling vindt plaats op 5 november 2012. Veilinghuis Doyle verwacht dat de collectie tussen de 20.000 en 30.000 dollar op zal brengen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: