Dark
Light

Culturele uitjes met de klas goedkoper dankzij Schooltour

Auteur:
1 minuut leestijd
Trein - cc
Trein - cc

Samen met enkele grote vervoersbedrijven heeft de culturele jongerenorganisatie CJP deze week de zogenaamde Schooltour gelanceerd. Docenten en leerlingen krijgen hiermee korting op toegangskaartjes voor het openbaar vervoer.

De Schooltour is in het leven geroepen om culturele uitjes met de klas goedkoper te maken en beschikbaar voor alle scholen die zich hebben aangesloten bij de CJP Cultuurkaart. Er zijn twee verschillende tickets. Met de NS Schooltour kan in de daluren voor 7 euro per leerling gereisd worden in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus.

De GVB Schooltoer geeft een dag lang toegang tot bus, tram en metro in Amsterdam voor 3,50 euro. Walter Groenen, directeur van CJP:

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om extra voordelen te regelen voor scholen in het voortgezet onderwijs. Voor het bezoeken van een museum of theatervoorstelling moet vaak gereisd worden en dat is een flinke kostenpost voor scholen. Met Schooltoer bieden we hiervoor een duurzame en klantvriendelijke oplossing, die scholen tientallen euro’s per activiteit scheelt.”

Tickets kunnen gekocht worden via www.schooltoer.nl

×